Privacy

Nieuws

Cursus Eurocode 6 Constructies van Metselwerk incl. seismische belasting

20 september 2018

Lees verder >>

 

Stapelbouw organiseert achtste Cursus Eurocode 6

12 september 2018
Ook dit jaar organiseert Stichting Stapelbouw, in samenwerking met De Betonvereniging, ook een achtste cursus Eurocode 6 Constructies van Metselwerk, inclusief seismische belasting.
Lees verder >>

 

Nieuwe Technische Aanbeveling: Toepassing van niet hechtende wapening voor het verhogen van de weerstand van gemetselde penanten

27 februari 2018
De stabiliteit van een rij eengezinswoningen bij windbelasting wordt vaak ontleend aan penanten in de voor- en/of achtergevel of naast het trapgat. Regenregels hiervoor zijn opgenomen in NPR 9096-1-1. Soms is het niet ​mogelijk om penanten breed genoeg te maken om de stabiliteit te waarborgen.
Lees verder >>

 

Nieuwe Technische Aanbeveling: Door wind belaste spouwmuren met een buitenblad van 65 mm

24 november 2017
Uitdagingen op het gebied van duurzaam bouwen geven vraag naar spouwmuren met gemetselde buitenbladen die dunner zijn dan de traditionele 10 cm. De nieuw verschenen Technische Aanbeveling van Stichting Stapelbouw biedt voor deze situaties aanvullende voorwaarden en rekenregels bij NPR 9096-1-1. Ook bevat het voor deze situaties een aanvullende ontwerptabel.
Lees verder >>

 

Subsidie uit Nieuwbouw Innovatieregeling

16 november 2016
Stichting Stapelbouw gaat onderzoek doen naar constructieve mogelijkheden van stabiliteitswanden in metselwerk voorzien van wapening zonder aanhechting.
Lees verder >>

 

Goede resultaten cursus Eurocode 6

17 oktober 2016
De beroepspraktijk blijkt geen genoeg te krijgen van kennis over Eurocode 6 Constructies van Metselwerk, inclusief seismische belasting.
Lees verder >>

 

Cursus Eurocode 6 Constructies van Metselwerk

20 juni 2016
Stichting Stapelbouw organiseert, in samenwerking met De Betonvereniging, in oktober voor de zevende keer de cursus Eurocode 6 Constructies van Metselwerk.
Lees verder >>

 

Op weg naar een EPC 0,4

03 maart 2016
Sinds 1 januari 2015 eist het Bouwbesluit dat nieuwbouwwoningen een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,4 hebben. Stapelbouw liet twee concepten dynamisch doorrekenen.
Lees verder >>

 

Opleiding Aardbevingsbestendig ontwerpen en herstellen

25 februari 2016
De aardbevingen in Noord-Nederland als gevolg van gaswinning hebben de behoefte aan nieuwe kennis en werkende oplossingen voor aardbevingsbestendig (ver)bouwen en herstellen vergroot.
Lees verder >>

 

Onderzoek naar aardbevingsbestendige woningnieuwbouw (1)

18 januari 2016
Binnen de Nieuwbouw-innovatieregeling van NAMplatform deed Stichting Stapelbouw aanvraag voor subsidie voor onderzoek naar aardbevingsbestendige woningnieuwbouw met metselwerk voor de regio Noordoost-Groningen.
Lees verder >>

 

Onderzoek naar aardbevingsbestendige woningnieuwbouw

16 november 2015
Binnen de Nieuwbouw-innovatieregeling deed Stichting Stapelbouw aanvraag voor subsidie voor onderzoek naar aardbevingsbestendige woningnieuwbouw met metselwerk voor de regio Noordoost-Groningen.
Lees verder >>

 

Nieuw: Stapelbouw Nieuwsbulletin

13 oktober 2015
Stichting Stapelbouw heeft de ambitie meer aan de communicatieve weg te gaan timmeren. Het 25-jarig bestaan in 2014 was een goed moment de koers te wijzigen: van intern naar meer extern gericht.
Lees verder >>

 

Nieuwe technische aanbeveling van Stichting Stapelbouw

12 oktober 2015
Voor het eerst brengt Stichting Stapelbouw een eigen Technische Aanbeveling uit. De Stapelbouw-aanbeveling ‘’Constructieve Toepassing van in Tegelverband uitgevoerd Metselwerk’’ biedt de ontwerppraktijk handvatten tot een onderbouwde constructieve toepassing van metselwerk in gewapend tegelverband.
Lees verder >>

 

Stapelbouw Nieuwsbrief

22 juni 2015
Met ingang van september 2015 brengt Stapelbouw een Nieuwsbrief uit.
Lees verder >>

 

Jaarverslag 2014 TC Stapelbouw

22 juni 2015
De Technische Commissie van Stapelbouw, bestaande uit specialisten van de betrokken materiaalsectoren en wetenschappers van TU/e, publiceerde een verslag van de werkzaamheden in 2014. Dit Jaarverslag bevat een beknopt overzicht van afgeronde en nog lopend onderzoek.
Lees verder >>

 

Nieuwe deelnemer Stichting Stapelbouw

23 januari 2013
Per 1 januari 2013 is de Nederlandse mortelindustrie (NeMO) als deelnemer toegetreden tot Stichting Stapelbouw.
Lees verder >>

 

Stichting Stapelbouw organiseert vierde cursus Eurocode 6

08 januari 2013
Stichting Stapelbouw organiseert in samenwerking met beroepsorganisatie De Betonvereniging voor de vierde keer een cursus Eurocode 6.
Lees verder >>